36. Nya blandarmaterial, förbjudna bänkskivor och framtida förutsättningar

Nummer 36 bjuder på blandad kompott, från nya blandarmaterial, förbud mot stenskivor och förutsättningar för framtida förändringar.


I nummer 36 bjuder vi på blandad kompott, från nya färger och former på blandare till förbud mot stenskivor i Australien och vem som kommer lyckas i vad som kommer bli en stor omställning framöver.

Veckans länkar

Bland utställarna på Design Miami, den prestigefyllda mässan för samtida design, presenterar designstudion Kohler en blandare, skapad av den brittiska designern Samuel Ross och hans studio SR_A, gjord av ett nytt material, Neolast, ett epoximaterial som går att forma och färga på sätt som inte traditionella material kan

Kohler och Samuel Ross har samarbetat för att skapa en installation som utforskar relationen mellan vatten, design och teknik på Design Miami 2023. Installationen består av fyra moduler som representerar olika aspekter av vatten: källa, flöde, form och kraft. Varje modul har en interaktiv komponent som låter besökarna uppleva vatten på nya sätt. Installationen är också ett sätt att visa Kohlers innovationer inom vattenhantering och hållbarhet, samt Samuel Ross kreativa vision och sociala engagemang.

I en av installationerna hittar vi blandaren Formation 1, gjord i ett nytt spännande material, Neolast. Det är en slags kompositmaterial som är framtaget för att ge frihet i form och färg. Blandaren i sig har en ganska originell form och lyser i en stark orange färg som påminner en del om Kohlern tidigare produkter.

Även Kohler verkar ha anammat tanken om att bygga badrum anpassade efter varje persons behov, önskemål och designkrav!


Efter ökande problem bland hantverkare och montörer förbjuder Australien konstgjorda bänkskivor i sten med mer än 1% kristallina kiseldioxid då detta kan få negativa hälsoeffekter som hosta och andningsnöd för personer som hanterar dessa vanliga köks- och badrumsskivor, konstaterar att det inte finns vetenskapligt stöd för lägre gränsvärde

Australien kommer att förbjuda import och användning av konstgjord sten från och med nästa år. Det menar man i en ny rapport från regeringen. Konstgjord sten är ett material som används för bänkskivor i kök och badrum, och som innehåller kristallint kisel. Problemet är att det är ett ämne som kan orsaka lungsjukdomar som silikos.

Regeringen har beslutat att förbjuda materialet efter att ha fått rapporter om flera fall av silikos. Dessa kommer framförallt från arbetare som hanterar den konstgjord stenen. Förbudet kommer att gälla både nya och befintliga installationer av konstgjord sten. Regeringen kommer även att erbjuda stöd till de drabbade arbetarna och företagen.


Fler växter i badrummet kan förbättra både stämningen och luftkvaliteten, som svärmorstungan och ampelliljan som filtrerar bort skdliga ämnen från luften eller en aloe vera som inte bara trivs i fuktiga miljöer men också kan användas mot diverse åkommor

Att ha växter i badrummet kan göra det mer levande och fräscht, men inte alla växter trivs i ett fuktigt och mörkt utrymme. I den här artikeln får du några tips på vilka växter som passar bra i ett badrum utan fönster, hur du ska sköta om dem och var du kan placera dem för att skapa en harmonisk atmosfär.

Växter i badrummet hjälper till att rena luften och gör det betydligt mer hemtrevligt! Bild av DALL·E 3

Några av de bästa växterna för ett badrum utan fönster är:

  • Orkidéer. Dessa vackra blommor behöver inte mycket ljus och klarar sig bra i hög luftfuktighet. De kan placeras på hyllor, handfat eller hängas från taket.
  • Fredskalla. Denna växt har glänsande gröna blad och vita blommor som lyser upp i mörkret. Den trivs i fuktig jord och kan filtrera bort gifter från luften.
  • Aloe vera. Denna växt har många hälsofördelar och kan användas för att lindra brännskador, sår och insektsbett. Den behöver inte mycket vatten och kan överleva i låg belysning.
  • Bambu. Denna växt är enkel att odla och ger ett exotiskt inslag till badrummet. Den behöver bara lite vatten och kan stå i en vas med stenar eller sand.
  • Mossa. Denna växt är perfekt för att skapa en naturlig och lugnande känsla i badrummet. Den behöver inte jord och kan fästas på väggar, krukor eller andra ytor med lim eller tråd.

Försäljningschef på The Bathroom Company, Angus Kerr konstaterar att 2023 har stuckit ut och frångått normala hög- och lågsäsonger för badrumsförsäljning, gäller även för den dyrare delen av marknaden som normalt hanterar svängningar bättre, men det finns lösningar i form av AI-verktyg och erfarna badrumssäljare som kan ge kunderna en bättre och mer personlig upplevelse, ger rådet: “se efter din personal och de kommer se efter dig”

Angus Kerr är en expert på köksdesign och försäljning och delar med sig av sina tips för att anpassa sig till marknadens ständiga förändringar. Han menar att kunderna idag är mer kräsna, informerade och prismedvetna än någonsin. Det kräver att återförsäljarna erbjuder mer värde, service och kvalitet.

Angus ger även exempel på hur han har utvecklat sin egen verksamhet genom att satsa på digital marknadsföring, personlig kontakt, eftermarknadsservice och kundnöjdhet. Han uppmanar andra återförsäljare att följa hans råd och inte vara rädda för att prova nya saker för att överleva och växa i en konkurrensutsatt bransch.


Från Badrumsbladet

En handdukstork är en praktisk och lyxig detalj i badrummet som ger dig varma och torra handdukar. Det finns olika typer av handdukstorkar, som eldrivna, vattenburna eller kombinerade. Du kan välja mellan olika storlekar, former, färger och material för att matcha din badrumsstil. Handdukstorkar bidrar också till att hålla badrummet fritt från mögel och skapa en behaglig atmosfär. I den här artikeln får du tips och råd om hur du väljer rätt handdukstork för ditt badrum.

[noptin-form id=137]


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Passa på att prenumerera
Så missar du inga framtida artiklar!