33. Små badrum, reservdelar & sett online

I nummer 33 tittar vi på hur man fixar layouten i det lilla badrummet, att laga en wc-stol och spår framtiden för badrumsvärlden.


Ytterligare två veckor har passerat sedan senaste nyhetsbrevet men nu är nummer 33 äntligen här. Här är ett par ämnen som vi kikat på sedan sist!

Från Badrumsbladet

Små badrum

Det är inte alla som har möjlighet att bre ut sina badrumsmöbler i badrummet, vissa måste tänka på utrymmet i första hand. Här har vi samlat lite saker att tänka på när man ska renovera, eller bara fräscha upp i det lilla badrummet.

Från hur du ska planera utrymmet till mer praktiska tips på badrumsmöbler och duschhörnor!

Reservdelar

De flesta utanför vvs-världen har sannolikt liten eller ingen koll på vad en krankägla är eller varför man behöver RSK-nummer när man ska leta reservdel till sin wc-stol. De här artiklarna går specifikt igenom dessa områdena och tittar på vad en krankägla är, men även hur man bäst går till väga för att identifiera trasiga delar i toaletten!

Avloppsrör i gjutjärn

Varför finns fortfarande avloppsrör i gjutjärn på marknaden? Har inte plaströren tagit över helt än? Tydligen inte!

Det finns många fördelar med plaströr, men det finns faktiskt även en hel del nackdelar. Gjutjärn är ett naturligt och beprövat material som håller länge, både mot rost och mot smådjur. Det är faktiskt ett ganska bra alternativ!

Framtiden för badrumsvärlden

Hur framtiden ser ut är det ingen som vet, men här försöker vi sia lite om vilken riktning badrumsvärlden kommer ta den närmsta tiden. Vilken typ av tillverkare som blir kvar spekulerar vi i i den här artikeln!


Ännu mer!

Utöver artiklarna på Badrumsbladet så händer det även annat runt om i Sverige och världen!

Bränna loss kakel från väggen?!

I den här videon som flög förbi i mitt flöde ser man hur rivningsgubbarna går med en gasolbrännare och kaklet bara faller av väggarna. Är det någon kakelsättare eller rivare som kan bekräfta eller dementera om detta fungerar?

Jag kan absolut se hur detta fungerar med kakellim, men hur ser det ut med plattor som sitter med fix? Expanderar plattorna så mycket så snabbt att fixet inte kan följa med?

En annan video jag hittade på YT med samma procedur.

Smarta badrum – Är det framtiden?

Smarta hem, smarta mobiler, smarta bilar, smarta bussar, smarta städer, smarta kylskåp, smarta termostater, smarta…

Om vi fortsätter i tangentens riktning är snart allt vi omger oss med smart. Vad gör det oss då?

Ett företag som utför marknadsanalyser har tagit fram en rapport om framtiden för smarta badrum. Vad det verkar så leder vägen vi vandrar på dit.

Några produkter som förväntas bli ”smartare” enligt rapporten är:

  • Smarta wc-stolar
  • Smarta tvåldispensers
  • Smarta blandare
  • Smarta duschar
  • Smarta badrumsspeglar
  • Smarta badkar

Man kan absolut tänka sig några av dessa, som wc-stolar och speglar, som redan finns i ”smartare” varianter. Något som däremot är mer intressant är att mer och mer smarta prylar börjar komma i kontakt med vatten i blandare, duschar och badkar.

Länk till sammanfattningen hittar du här.


Tack för att du läser Badrumsbladet! Om du uppskattar det vi gör får du väldigt gärna berätta för kollegor och vänner så fler hittar till oss! Och glöm inte prenumerera om du inte redan gjort det!

/Gustav

Nyhetsbrevet
Glöm inte att prenumerera så skickar vi alla artiklar direkt till din brevlåda!


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Passa på att prenumerera
Så missar du inga framtida artiklar!