32. Kopplingar, WC-stolar och Tvättställ

Vi tittar tillbaka på 2023 och framåt mot ett bättre 2024! Utöver det berör vi ämnen som wc-stolar, tvättställ och annat från veckan.


Nummer 32 är redan här och hösten fortsätter i rasande fart. Snart gör julen entré på riktigt och sen är det nytt år (igen)!

Det hör lite till att badrumsbranschen går ner sig lite under den här tiden på året. Det är inte lika många som startar renoveringar eller väljer att köpa ny badrumsinredning under denna årstiden.

Detta året är dock nergången lite extra. Många hantverkare går på knäna, det är svårt att få nya jobb och de jobben man får är inte av den typ man önskat. Samma sak gäller för butiker och tillverkare. Materialkostnader har skjutit i höjden senaste tiden, och marginalerna hos både återförsäljare, grossister och tillverkare har minskat.

Vi får hoppas att prognosmakare och experter i vårt avlånga land har rätt i att saker vänder uppåt igen under 2024!

De senaste veckorna

De senaste veckorna har jag varit upptagen med mycket annat och saker som inspelning av ljudversionen av artiklarna har fått stiga åt sidan, precis som ambitionsnivån på sociala medier. Förhoppningsvis börjar vardagen åter ta form snart så man får lite mer kontinuitet i arbetet.

Vad har vi tittat på senaste tiden då? Om du följt med har du säkert sett artiklar om allt från kopplingar till WC-stolar och tvättställ.

Kopplingar

En anledning till att jag vill ta upp kopplingarna är att det är så många privatpersoner som börjar försöka sig på installationerna själva. Saker och ting börjar kosta lite mer och då har man kanske inte alltid råd att betala dyra pengar till hantverkare för att fixa mindre saker som att installera nya blandare.

När man köper en ny blandare har den ofta mjuka anslutningsslangar istället för de klassiska kopparrören som normalt sitter på äldre modeller. På de flesta slangar sitter i änden en mutter med invändig G3/8”. Den kan ibland vara problematisk att få på där en gammal blandare suttit. Läs vidare i artikeln för att få reda på mer om kopplingar som brukar vara relevanta när man byter blandare!

WC-stolarnas värld

WC-stolen är kanske inte det roligaste att lägga sina surt förvärvade kosingar på i dagens inflationsklimat, men den är nödvändig. I artikeln om WC-stolar ger jag svar på de vanligaste frågorna om WC-stolar. Vi tittar även på skillnader mellan dyra och billiga och varför du inte ska välja den absolut billigaste. Den ska trots allt sitta kvar i många år framöver!

Tvättställ och udda material

Vem hade inte velat ha ett vackert rustikt trätvättställ där hemma istället för porslin? Så var det ju det där med underhållet… Bild av Midjourney.

Vi fortsätter på temat porslin och tittar på vilka andra alternativ det finns till det. Tvättställ är ett känsligt område och kräver en hel del av materialet det tillverkas av. Ändå är det gott om alternativ på marknaden i material som man knappt kunde tänka sig skulle fungera. Kommer ditt nästa tvättställ vara ett trätvättställ? Eller kanske betong eller svart granit? I takt med att marknaden hittar fler och fler sätt att skydda känsliga material så öppnar sig verkligen möjligheterna att välja just ett sådant tvättställ man alltid drömt om!


Hoppas ni får en fortsatt trevlig höst och om även ni är drabbade av nedgången – håll ut. Bättre tider kommer!

Följ oss gärna på Instagram och glöm inte prenumerera på nyhetsbrevet!

/Gustav

[noptin-form id=137]


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Passa på att prenumerera
Så missar du inga framtida artiklar!